coaching, counseling en therapie

Coaching

Door middel van coaching kijken we naar wat je nu precies wil behalen. Misschien is dit meer zelfvertrouwen. Of je wil weten hoe jij jouw kwaliteiten kan inzetten om beter te presteren op je werk. Kortom: de focus ligt op jouw persoonlijke groei. Dit doe je door eerst grip te krijgen op wat er nu speelt. Vervolgens kijken we samen naar wat je écht wilt en hoe je dit kan aanpakken.

Counseling en Therapie

Counseling en therapie omvatten een gedeelte coaching, de schep wordt alleen wat dieper gestoken. Het is soms nodig om meer aandacht te steken in het onderliggende probleem en wat nu precies de reden is waar je tegenaan loopt.
Bij een onderliggend probleem spreken we vaak van een innerlijke blokkade.
De focus ligt bij counseling en therapie op het opheffen van deze blokkade. Je verandert hierdoor rechtstreeks jouw belemmerende gevoelens.
Je merkt dat het een stuk makkelijker wordt om te leven hoe jij wil leven!

Binnenwereld

Je hebt misschien al wel gemerkt dat alleen praten over het probleem, bijvoorbeeld met vrienden of familie, niet voldoende werkt om je probleem op te lossen. Daarom is het van belang dat je van binnenuit veranderd en zo de blokkades opheft. Hier begeleid ik je tijdens de sessies in door middel van oefeningen in je binnenwereld. Technieken en methoden hiervoor zijn:

– Delenwerk
– Hypnotherapie
– Visualisaties en imaginaties
– EMDR

Integratief

Jij bent als persoon een geheel aan gevoelens, gedachten, gedragingen, lichamelijke ervaringen en spiritualiteit. Dit maakt jou uniek en anders dan anderen. Wanneer je vastloopt, ben jij in staat om jezelf te helen. In integratieve counseling en therapie begeleid ik je in het activeren van jouw zelfhelend vermogen. Onder andere door middel van imaginatie technieken en oefeningen zal je op bewust en onbewust niveau veranderen. Omdat blokkades en belemmeringen opgeheven worden behaal je in korte tijd al vooruitgang. Hierdoor is het traject kortdurend, variërend van 3 tot 15 sessies.

Contact
Coaching